Blog 8 okt. 2003

Vorige blog

Nu het me duidelijk is dat ik niet alle leestekens kan gebruiken als ik wil mailen hierbij een leestekenloze mail

Het heeft me wel enig geduld gekost om hier achter te komen Gelukkig heb ik enige troost kunnen vinden in het volgende gedicht van Mr Hieronymus van Alphen dat mijn goede oude vader mij altijd voorlas voor het slapen gaan Hij las natuurlijk ook wel eens wat anders voor

HET GEDULD

Geduld is zulk een schoone zaak
Om in een moeijelijke taak
Zij oogwit uit te voeren
Dit zag ik laatst in onze kat
Die uren lang gedoken zat
Om op een rat te loeren
Zij ging niet heen voor zij de rat
Gevangen in haar klaauwen had

Gezien de tijd die het me heeft gekost om er achter te komen wat nu precies de fout was bij het mailen begin ik me al aardig oud te voelen Tel hierbij nog eens op de vermoeidheid na een dag autorijden en het is duidelijk dat ik geen 20 meer ben Al bladerend in de verzamelde gedichten G Reve vond ik gelukkig de volgende troost

AVONDROOD

Eens was ik jong en schoon
Vrouwen die met mij dansten werden in mijn armen
medegevoerd tot duizelingwekkende hoogten
Nu gaat niets meer omhoog
Het enige dat stijf staat zijn mijn gewrichten
Ach waar zijt gij gebleven
Zoete bittere onstuimige jeugd

En dit is dan nog een van de netste Ik vermoed dat sommige gedichten niet eens langs het spam-filter komen Gelukkig is het literatuur dus dan mag het

Vandaag zijn we aangekomen in Byron Bay Eindelijk eens een toeristenoord met internetcafes die ook s avonds open zijn Zit nu in een muziekwinkel te mailen Zeer onverstandig nl onder de speaker Gisteren hebben we in een natuurgebied gelopen Oa gestruikeld over kangaroes en aangevallen door broedende vogels Vandaag zijn we naar een koalaopvoedcentrum geweest met oa om half elf koala-padding Padding is aaien Allemaal in de rij en dan om de beurt aaien en een foto maken Hopelijk zien we ze nog eens in het wild

Het feit dat we hier in Byron Bay zijn heeft me naar mijn dicht bundels doen grijpen en mijn oog viel op volgend gevoelig vers van Querulijn Xaverius Markies de Canteclaer van Barneveldt dat mij weer geheel terugbrengt naar de drasse velden van Noord-Holland Ik zag op volkskrant nl dat het weer in holland bijpassend is De leestekens zijn uiteraard weggelaten

KNAR DE GAKKER

Dit is de tijd van Knar de Gakker
die onbesnaarde rauwe klant
die met een botte bollenknakker
koerst door kleffend klonterland

In de vale gloor der deemster
kwakt zijn stamp de drasse beemster
en de droesem van het water
drupt hem klam langs brauw en tater

Er is geen einder aan de kimmen
de kwabbelnevels hangen laag
Ze wielen grillig in het klimmen
naar de verte grijs en vaag

En de holle hijg van dasem
blaast wat slierten witte wasem
door zijn pruttelend gesakker
Hoor daar gaat hij Knar de Gakker

Overmand door heimwee zal ik mij nu gaan laten vollopen in nevenliggend etablissement Het is kwart voor negen en ca 20 graden

Het is in Holland nu kwart voor 1 als ik het goed uitreken dus mijn trouwe lezers zullen wel lekker op een terrasje zitten Grapje

Volgende blog