Blog 24 okt. 2003

Vorige blog

Ik hoop dat het een beetje uit te houden is daar in het koude Nederland. Vorst aan de grond in het Noorden is het laatste wat we gehoord hebben. Hier is het boven de 30 graden, ik zal jullie niet lastig vallen met de problemen die dat dan weer meebrengt…..

Gisteren zijn we naar Cape Tribulation gereden, het meest noordelijke punt dat langs de kust via verharde weg te bereiken is. We zijn nu weer terug in Cairns, vanmiddag vliegen we naar Darwin alwaar we onze camper ophalen om naar National Park Kakadu te gaan. Dit zal wel het laatste mailt je zijn vanuit Australië, ik verwacht niet veel internet-cafés daar aan te treffen (zal je net zien, om de 20 km één).

Zo’n camper brengt dan gelukkig weer allemaal nieuwe problemen met zich mee. We hebben wel een douche, maar uiteraard beperkt water, dus moeten we op zoek naar een waterkraan. En waar kun je benzine dan wel diesel krijgen etc. etc.

Australië is een wijnland, we hebben dus flink wat flessen verzameld. Die uiteraard vanmiddag niet mee kunnen het vliegtuig in. Die moesten dus op, gisteravond. We zitten hier in de tropen, erg warm, en moeten dus veel drinken, goed voor de gezondheid. Toch voel ik mij in het geheel niet gezond. Ik heb nu wel veel dorst, maar nu is onze wijn op. Sommige dingen zijn niet logisch. Markies de Canteclaer heeft een aardig gedicht geschreven, dat mijn gesteldheid goed weergeeft.

TIERELER

Er klijft geen Tokay in zo’n
bar
En walm doorknoerselt
als droes
mijn knar

Er is veel smurrie op deze
kluit
De jammer kniepert
mijn goesting
uit

En in mijn breinsel vol kwale
tier
Is alle doening
als tierelier

Volgende blog